varmrøget laks
Hovedretter

Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash

En mættende salat, der har lidt af det hele: Grove grøntsager, syrlig frugt og proteinrig fisk. Mums! Her får du opskriften på varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash

Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash

Tid: 20 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g rødbeder
400 g butternutsquash
2 spsk. olivenolie
1 bundt bredbladet persille
1 granatæble
2 æbler
2-3 spsk. friskrevet peberrod
400 g varmrøget laks
 
 
DRESSING
1 spsk. æbleeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
evt. godt brød
 
PRØV OGSÅ: Varmrøget laks med stuvet spinat
 

Opskrift - sådan laver du varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne. Skyl og halvér butternutsquashen, og fjern kernerne. Lad bare skallen sidde på, den
bliver blød under bagningen. Læg rødbeder og butternutsquash i en bradepande. Dryp med lidt olie. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er møre. Skyl og tør persillen. Nip bladene af stilkene. Bank granatæblet med bagsiden af en træske for at løsne kernerne. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både uden kernehus. Skær rødbeder og butternutsquash i grove stykker, og læg dem på et fad. Del laksen i mindre stykker, og fordel den ovenpå. Top med persille, granatæblekerner og æblebåde. Drys med peberrod.
 
2. DRESSING: Rør æbleeddike sammen med olivenolie, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over retten. Servér evt. med godt brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grønkålssalat med kylling og æbler – Få opskriften her

Tirsdag: Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie – Få opskriften her

Torsdag: Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød – Få opskriften her

Fredag: Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter – Få opskriften her