Hovedretter

Ugens slankeopskrift: Måltidssalat med persilledressing

Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her dår du opskriften på måltidssalat med persilledressing

Måltidssalat med persilledressing til 2 personer

INGREDIENSER
300 g mager kalvefilet i et stykke
salt og friskkværnet peber
100 g hjertesalat
200 g små cocktailtomater
50 g sugarsnaps
150 g broccoli
100 g fennikel
 
PERSILLEDRESSING
1 stor håndfuld persille
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. olivenolie
1-2 tsk. æbleeddike
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
Gem dressingen et par dage på køl og brug den som dip til kød og grønt.
 

Opskrift - sådan laver du måltidssalat med persilledressing

 
1. Krydr kødet med salt og peber, og grill det på en varm grillpande i 2-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Lad det hvile lidt, og skær det i tynde skiver.
 
2. Skyl grøntsagerne. Riv salaten i grove stykker, skær tomaterne i halve, og skær sugarsnaps i tynde strimler. Skær broccoli i små buketter, og skær fennikel i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
 
3. Persilledressing: Skyl persillen, og blend den med halvdelen af yog-hurten og olivenolie. Bland resten af yoghurten i, og smag til med eddike, honning, salt og peber.
 
Næringsindhold pr. person
Energi:  379 kcal
Protein: 41,4 g
Fedt: 15,3 g
Kulhydrat: 22,3 g
Kostfibre: 6,6 g