pizza
Hovedretter

Tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

Lammekødet må gerne have en høj fedtprocent, hvis det skal være ægte tyrkisk. Her får du opskriften på tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

Tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

Tid: 30 minutter. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 24 minutter i alt
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
15 g gær
2½ dl vand
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
4 dl hvedemel, tipo 00
evt. en pizzasten
 
 
FYLD
250 g hakket lammekød
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. harissa (chilisauce)
1 spsk. røget paprika
2 spsk. finthakket bredbladet persille
salt og friskkværnet peber
lidt olie 
 
Køb abonnement på femina her >
 
TOPPING
1 citron
4 tomater
syltede chilier
bredbladet persille
 
PRØV OGSÅ: Kartoffel-pizza med spinat og panchetta
 

Opskrift - sådan laver du tyrkisk lahmacun (pizza) med lam

 
1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.
 
2. FYLD: Læg kødet i en skål. Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber. 
 
3. Tænd ovnen på 275-300°, og varm evt. en pizzasten med i ovnen. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde. Fordel farsen på dejen, og dryp med olie. Bag pizzaerne i ovnen (evt. oven på en varm pizzasten) i 7-12 minutter. Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.
 
TIP: Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.