frikadeller
Hovedretter

Tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo

En dåse tun kan let forvandles til saftige deller. Har du friske krydderurter i vindueskarmen, kan du hakke og tilsætte en god håndfuld. Her får du opskriften på tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo

Tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 dåser tun (i olie eller vand) 
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
3 forårsløg
 
 
RODFRUGTFRITTER
1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder) 
2 spsk. olivenolie
salt
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
CHILIMAYO
1 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
1 spsk. tomatpuré 
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørrede chiliflager
salt
 
PRØV OGSÅ: Lakse-frikadeller med estragon

Opskrift - sådan laver du tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo 

 
1. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen.
 
2. RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er møre og sprøde.
 
3. CHILIMAYO: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Jordskokkesuppe med ristede butterbeans – Få opskriften her

Tirsdag: Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt – Få opskriften her

Torsdag: Enchiladas med kødsauce og butternutsquash – Få opskriften her

Fredag: Bygotto med butternut og rosmarin – Få opskriften her