frikadeller
Mad

Tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo

26. april 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En dåse tun kan let forvandles til saftige deller. Har du friske krydderurter i vindueskarmen, kan du hakke og tilsætte en god håndfuld. Her får du opskriften på tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo
30 min4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dåser tun (i olie eller vand)
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg

RODFRUGTFRITTER

  • 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

CHILIMAYO

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt

Sådan laver du tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo

Rodfrugt-fritter

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og drys med salt.
  3. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er møre og sprøde.

Tun-frikadeller

  1. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars.
  2. Skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen.
  3. Form frikadellerne og steg dem på panden.

Chili-mayo

  1. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassiske frikadeller. Sprøde og gode, som hele familien kan lide dem. Find opskriften her: Klassiske frikadeller.

Læs også