tarteletter
Hovedretter

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges erer ægte mormornad og kan spises året rundt. Her får du en skøn opskrift på tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges til 4 personer

Tid: 1 time
 
DET SKAL DU BRUGE TIL TARTELETTER
1-2 ruller butterdej
1 æg
 
HØNS I ASPARGES
1 l hønsebouillon
2 kyllingebrystfileter
6-8 asparges, blandede hvide og grønne
20 g smør
1 spsk. hvedemel
100 g ærter
1 spsk. finthakket dild
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Luksus-tarteletter med kammuslinger og rejer
 

Opskrift - sådan laver du tarteletter med høns i asparges

 
1. TARTELETTER: Tænd ovnen på 200°. Stik 16 cirkler (ca. 12 cm i diameter) ud af butterdej. Stik midten ud med en udstikker (ca. 9-10 cm) på halvdelen af cirklerne. Placér de 8 cirkler med hul oven på de 8 cirkler uden hul, og pensl med sammenpisket æg. Bag butterdejen i ovnen i ca. 12 minutter.
 
2. HØNS I ASPARGES: Bring bouillonen i kog. Skru ned, så varmen er lige under kogepunktet. Læg kyllingefileterne i vandet, og kog dem sagte i 20 minutter. Sørg for, at vandet hele tiden ligger lige under kogepunktet. Knæk den nederste ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges med en tyndskræller. Læg aspargesene ned i gryden de sidste 10 minutter af kyllingefileternes kogetid. Fisk kyllingefileter og asparges op af vandet, og skær begge dele i mundrette stykker. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt bouillon fra den anden gryde lidt efter lidt, ca. 5 dl i alt. Lad det koge godt igennem, til det har konsistens som en sauce, og tilsæt ærter, dild, asparges og kylling. Smag til med salt og peber. Varm saucen igennem, og anret den i tarteletskålene. Pynt med dild, og servér.
 
PRØV OGSÅ: Frikadeller med kartoffelsalat