tandoori-blomkål
Hovedretter

Tandoori-blomkål med mellemøstlig tzatziki

Man kan næsten snydes til at tro, at disse sprøde og krydrede blomkålsbidder er indiske chicken wings. Servér dem med cremet tahin-tzatziki og mættende fuldkornsris med proteinrige linser. Her får du opskriften på tandoori-blomkål med mellemøstlig tzatziki

Tandoori-blomkål med mellemøstlig tzatziki 

Tid: 30 minutter. Kogetid: 40 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 stort blomkål
3 spsk. majsmel
1 spsk. tandoori-krydderi
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
3 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. vand
 
 
TAHIN-TZATZIKI
2½ dl græsk yoghurt
½ dl tahin
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
1 agurk
2 fed hvidløg
1 håndfuld mynteblade
 
RIS MED LINSER
2 dl fuldkornsris
2 dl delikatesselinser
5 dl vand
salt
 
PRØV OGSÅ: Skift tandoori-blomkål ud med sprød og lækker tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat

 

Opskrift - sådan laver du tandoori-blomkål med mellemøstlig tzatziki 

 
1. RIS MED LINSER: Kog fuldkornsris i letsaltet vand under låg i 20 minutter. Tilsæt linser, og lad dem koge med i yderligere 20 minutter. Tag låget af, og lad det sidste vand fordampe, inden du tager gryden af varmen.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og del den i buketter. Bland majsmel, tandoori-krydderi, hvidløgspulver og salt i en stor skål. Tilsæt olie, yoghurt og vand, og bland det sammen til en klistret dej. Vend blomkålsbuketterne rundt i dejen, så massen fordeler sig på blomkålene (det er hurtigst at bruge hænderne). Fordel derefter buketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil buketterne er sprøde og gyldne.
 
3. TAHIN-TZATZIKI: Bland yoghurt, tahin, citronsaft, salt og peber i en skål. Riv agurken på den grove side af et rivejern, og rør i yoghurtdressingen. Pres hvidløg, hak mynteblade groft, og rør i tzatzikien.
 
TIP: Bland rester af linser og korn i risene, hvis du trænger til at få tømt ud i køkkenskabet.