tacos
Hovedretter

Tacos med avocado og mango-bønne-salsa

Det er overraskende lækkert at riste avocado i ovnen – særligt når skiverne vendes i krydrede hakkede mandler. Her får du opskriften på tacos med avocado og mango-bønne-salsa

Tacos med avocado og mango-bønne-salsa 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g mandler
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
4 store avocadoer 
 
 
MANGO-BØNNE-SALSA
1 dåse sorte bønner
1 moden mangofrugt
1 lille rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld frisk mynte
saft af 1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
½ lilla spidskål
12 tacos-pandekager (små bløde mexicanske pandekager)
 
PRØV OGSÅ: Tacos med krydret oksekød og ananassalsa
 
Opskrift - sådan laver du tacos med avocado og mango-bønne-salsa 
 
1. Tænd ovnen på 200°. Hak mandlerne fint. Bland dem med hvidløgspulver, røget paprika og salt i en dyb tallerken. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i 1 cm brede skiver. Vend skiverne i mandelblandingen, og tryk de hakkede mandler godt fast. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
 
2. MANGO-BØNNE-SALSA: Hæld vandet fra bønnerne. Skræl og skær mango-
frugten i små tern. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander og mynte groft. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
 
3. SERVERING: Snit spidskål meget fint. Lun pandekagerne, og fyld dem med kål, bagt avocado og mango-bønne-salsa. Servér straks.
 
TIP: Kan du ikke finde små mexicanske pandekager, kan du bruge sprøde tacoskaller.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kyllingelår og broccolisalat med druer – Få opskriften her

Onsdag: Omelet med gedeost, svampe og purløg – Få opskriften her

Torsdag: Lakselasagne med ricotta og spinat – Få opskriften her

Fredag: Krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød – Få opskriften her