makrel
Mad

Stegt makrel med blomkål og bulgur

28. marts 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 33: Ugens onsdagsopskrift er stegt makrel med blomkål og bulgur. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 friske, hele makreller (rensede)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille bundt timian
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning

STEGT BLOMKÅL

  • 1 blomkål
  • 4 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
  • 1 bundt koriander
  • saft af ½ citron

TAHINSAUCE

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 3 spsk. tahin (sesampasta)
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg

TILBEHØR

  • 4 dl grov bulgur
  • 1 spsk. olivenolie

Friske, stegte makreller smager mindre af makrel, end man lige skulle tro – en rigtig sommerdelikatesse.

1. Læg makrellerne i et ovnfast fad, og krydr dem med salt og peber ind- og udvendigt. Pluk timian i mindre kviste, og skær citronen i halve skiver. Fyld makrellerne med timian og citron, og steg dem i olie og smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Pres makrellerne ned med en palet undervejs.

2. Stegt blomkål: Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Steg blomkål, græskarkerner og sesamfrø i olie og smør på en pande i 4-5 minutter, til blomkålen tager farve, og græskarkernerne begynder at poppe. Læg blandingen i en skål, og vend med friskhakket koriander og citronsaft.

3. Tahinsauce: Rør yoghurt sammen med tahin, citronsaft og olie. Rør presset hvidløg i.

4. Tilbehør: Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Hæld den kogte bulgur i en skål, og rør olie i med en gaffel. Servér bulguren med tahinsauce, blomkål og makrel.

TIP: Du må en tur til fiskehandleren efter frisk makrel. I en snæver vending kan du servere et par røgede makreller i stedet.

Læs også