lammefilet
Hovedretter

Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter

En risotto lavet på perlebyg er skøn som tilbehør til en balsamico-honning-glaseret lammefilet. Her får du opskriften på stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter

Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter 

Tid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g lammefilet
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie til stegning
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. honning
 
 
PERLEOTTO MED RODFRUGTER
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
3 gulerødder
1 pastinak
200 g knoldselleri
200 g perlespelt
1 spsk. olivenolie til stegning
5 dl grøntsagsbouillon
½ bundt bredbladet persille
1 spsk. smør
 
TIL SERVERING
½ bundt rosmarin
100 g bøffelmozzarella
 
PRØV OGSÅ: Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager
 

Opskrift - sådan laver du stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter

 
1. PERLEOTTO MED RODFRUGTER: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødder, pastinak og knoldselleri, og skær dem i små tern. Steg løg, hvidløg og perlespelt i olie i en gryde i et par minutter. Hæld bouillon i gryden, lidt ad gangen, under omrøring. Lad spelten suge bouillonen helt til sig, inden du tilsætter mere. Fortsæt processen, indtil al bouillonen er brugt. Tilsæt rodfrugterne, når halvdelen af bouillonen er brugt, og lad rodfrugterne simre med, til de er al dente, og bouillonen er brugt op. Skyl persillen, og hak den groft. Rør persille og smør i perleottoen, og hold den varm indtil servering.
 
2. Krydr lammefilet med salt og peber, og steg den i olie på en pande i 5 minutter på hver side. Tilsæt balsamico og honning, vend kødet i blandingen på panden, og lad det stege i 5 minutter mere. Tag kødet af varmen, og skær det i tynde skiver.
 
3. SERVERING: Nip rosmarinen, og skær mozzarellaen i skiver. Anret tallerkener med lammekød og perleotto. Læg en mozzarellaskive på perleottoen, drys med rosmarin, og servér.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grønkålssalat med kylling og æbler – Få opskriften her

Tirsdag: Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie – Få opskriften her

Onsdag: Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash – Få opskriften her

Torsdag: Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød – Få opskriften her