Steaksandwich med karamelliserede rødløg
Aftensmad

Steaksandwich med karamelliserede rødløg

16. marts 2015Opdateret 10. april
af Marie Melchior
I denne uge får du fem opskrifter, hvor der er skruet godt op for grøntsagerne. Her får du opskriften på steaksandwich med karamelliserede rødløg

Det skal du bruge (4 pers)

  • 4 entrecotebøffer
  • 8 skiver landbrød
  • 1 bakke rucolasalat

KARAMELLISEREDE RØDLØG

  • 2 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 spsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike

OVNBAGTE KARTOFLER

  • 500 g små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt

SPICY MAYO

  • 1 dl god mayonnaise
  • 2 spsk. sød chilisauce

Fremgangsmåde

Ovnbagte kartofler

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, og fordel dem i en lille bradepande.
  3. Dryp med olivenolie, og drys med rigeligt salt.
  4. Bag dem 30-35 minutter i ovnen, til de er møre.
  5. Steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side på en varm (grill)pande.

Karamelliserede rødløg

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde både.
  2. Varm olie op på en pande, og steg løgene, til de falder sammen.
  3. Tilsæt honning og æbleeddike, og steg videre i 5-6 minutter, til løgene karamelliserer.
  4. Rist landbrødet på en brødrister.
  5. Skær bøfferne i skiver.
  6. Skyl og tør rucolaen, og fordel den på halvdelen af brødskiverne.
  7. Læg bøfskiver og rødløg ovenpå.
De karamelliserede løg kan laves på ingen tid og smager godt i både sandwich og som tilbehør til kød og fisk.

Spicy mayo

  1. Rør mayonnaise sammen med chilisauce.
  2. Servér sandwichene med ovnbagte kartofler og spicy mayo til.
Se flere opskrifter på sandwich her.

Læs også