kulmule
Hovedretter

Sprødstegt kulmule med græskar og fennikel

Når vi får fisk hjemme hos mig, er kulmule ofte på menuen. Her får du opskriften på sprødstegt kulmule med græskar og fennikel

Sprødstegt kulmule med græskar og fennikel 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g kulmulefilet med skind
1 spsk. smør eller olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
 
GRÆSKARPURÉ
1 hokkaido-græskar
3 fed hvidløg
1 håndfuld timiankviste
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
½ dl piskefløde
saft af ½ citron
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TILBEHØR
2 fennikler
1 spsk. olie
1 dl græskarkerner
 
PRØV OGSÅ: Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo
 

Opskrift - sådan laver du kulmule med græskar og fennikel 

 
1. GRÆSKARPURÉ: Tænd ovnen på 175°. Halvér græskarret, og fjern kernerne (gem dem). Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Læg tern, pillede hele hvidløgs- fed og timiankviste i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og drys med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20-30 minutter, indtil ternene er møre. Pil timiankvistene fra, og kom tern og hvidløgsfed i en foodprocessor. Tilsæt fløde og citronsaft, og kør, indtil du får en glat puré. Smag til med salt og peber, og hold puréen lun i en gryde ved lav varme.
 
2. TILBEHØR: Skær bunden af fenniklerne, og gem de  grønne kviste. Skær fenniklerne i kvarter, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er møre. Rist græskarkernerne på en tør pande.
 
3. Smelt smør på panden, og steg kulmulefileterne ved høj varme – først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden, indtil fisken er gennemstegt. Krydr med salt og peber. Anret græskarpuré på tallerkener, og top med kulmulefilet og fennikel. Drys med de ristede græskarkerner.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Æggekage med squash, spinat og gedeost – Få opskriften her

Tirsdag: Citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder – Få opskriften her

Torsdag: Pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål – Få opskriften her

Fredag: Blomkåls-pizza med serrano og mozzarella – Få opskriften her

Læs mere om: