kyllingelår
Hovedretter

Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip

Hvis du har en pose kikærtemel i skabet, MÅ du prøve denne magiske opskrift. Med ganske få ingredienser bliver det proteinrige mel til en dej, der gør grøntsager knasende sprøde og smagfulde. Her får du opskriften på sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip

Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
8 kyllingelår
lidt olivenolie
3 spsk. kikærtemel 
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. salt
 
 
AUBERGINEFRITTER
3 dl kikærtemel
2 tsk. stødt gurkemeje
2 tsk. stødt koriander
1 nip stødt kardemomme 
1 tsk. salt 
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 spsk. olivenolie
1-2 dl vand
2 auberginer
 
RAITA-DIP
½ agurk
1 lille håndfuld frisk mynte
1 lille håndfuld frisk koriander
2½ dl yoghurt naturel
salt 
 
TIL SERVERING
½ agurk 
50 g rucola
 
PRØV OGSÅ: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat
 

Opskrift - sådan laver du sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Tør kyllingelårene med køkkenrulle, og smør dem ind i en smule olivenolie. Bland kikærtemel, koriander og salt i en dyb tallerken, og vend kyllingelårene i blandingen. Læg dem i et ovnfast fad.
 
2. AUBERGINEFRITTER: Bland kikærtemel, gurkemeje, koriander, kardemomme, salt, natron og bagepulver i en skål. Tilsæt olie og 1 dl vand, og pisk til en sej dej. 
 
3. Tilsæt gradvist mere vand, indtil du opnår en konsistens som tyk pandekagedej. Skær auberginerne i fritter, og vend dem i dejen. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt kyllingelår og fritter i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og fritterne sprøde.
 
4. RAITA-DIP: Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra. Hak mynte og koriander fint; rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.
 
5. SERVERING: Skær agurk i skiver. Skyl og tør rucola. Servér med auberginefritter, kyllingelår og raita-dip.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sort bønnesuppe med paprika og nachos – Få opskriften her

Tirsdag: Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing – Få opskriften her

Onsdag: Socca-pizza med ærte-feta-creme – Få opskriften her

Fredag: Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella – Få opskriften her