tigerrejer
Hovedretter

Spicy tigerrejer med glasnudelsalat

Denne marinadeopskrift har jeg brugt i flere år, og jeg serverer sjældent tigerrejer på andre måder. Her får du opskriften på spicy tigerrejer med glasnudelsalat

Spicy tigerrejer med glasnudelsalat 

Tid: 25 minutter. Marinering: 2-24 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g tigerrejer, optøede
 
 
NUDELSALAT
400 g glasnudler 
200 g edamamebønner (afskallede, fra frost)
1 agurk
1 avocado
 
MARINADE
1 stor spsk. sambal oelek 
5 spsk. olivenolie
4 spsk. fiskesauce
3 fed hvidløg
saft af ½ limefrugt
 
DRESSING
saft af ½ limefrugt 
2 spsk. sesamolie (eller olivenolie)
1 tsk. sojasauce
1 tsk. honning
 
PYNT
1 håndfuld frisk mynte
 
PRØV OGSÅ: Ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce
 

Opskrift - sådan laver du spicy tigerrejer med glasnudelsalat 

 
1. MARINADE: Bland alle ingredienserne til marinaden. Kom rejerne i marinaden; rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Lad rejerne marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over. 
 
2. NUDELSALAT: Kog glasnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Skær agurken i lange bånd med en kartoffelskræller. Skær avocadoen i skiver. Bland nudler, edamamebønner, agurk og avocado i en skål. 
 
3. DRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Dryp den over salaten.
 
4. Varm en wok op uden fedtstof. Steg rejerne ved høj varme i nogle minutter, indtil de skifter farve og er gennemstegte, men endelig ikke for længe, for så bliver de seje. Fordel rejerne over salaten, og drys med grofthakket mynte. Servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her

Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her

Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater – få opskriften her