spaghetti
Hovedretter

Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt

Spar både tid og penge ved at lave en dobbeltportion klassisk kødsauce. Gem halvdelen til torsdag. Her får du opskriften på spaghetti med kødsauce og ekstra grønt

Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt 

Tid: 30 minutter. Simretid: Mindst 30 minutter, gerne 2 timer 
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g hakket oksekød 
2 store løg 
5 fed hvidløg 
4 stængler bladselleri 
olie til stegning
1 squash 
4 gulerødder 
1 spsk. tørret oregano 
1 spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater 
140 g tomatpuré 
 
 
TIL SERVERING
400 g spaghetti 
friskrevet parmesan 
½ bundt persille
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
PRØV OGSÅ: Cremet spaghetti med ricotta og spinat

Opskrift - sådan laver du spaghetti med kødsauce og ekstra grønt 

 
1. Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Skyl og snit bladselleri i tynde skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri sammen i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Riv squash og gulerødder groft, og tilsæt dem. Steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen, og tilsæt kød, oregano, basilikum, salt og peber. Steg, indtil kødet er brunet. Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber (gem halvdelen af kødsaucen til torsdag).
 
2. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Servér med kødsauce, friskrevet parmesan og hakket persille.
 
TIP: Tøm køleskabet for grøntsager, der kan rives og blandes i kødsaucen.