spaghetti
Hovedretter

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Begynd ugen godt med en italiensk klassiker fuld af smag. Her får du opskriften på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Spaghetti med kødboller i tomatsauce 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 æg
 
 
TOMATSAUCE
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
3 dl vand
1 spsk. rødvinseddike
 
TILBEHØR
400 g spaghetti 
75 g parmesan
frisk basilikum 
 
PRØV OGSÅ: Spaghetti med bacon og svampe
 

Opskrift - sådan laver du spaghetti med kødboller i tomatsauce 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Rør kødet med salt. Hak eller riv løget helt fint, og pres hvidløgsfeddene. Skyl og hak persillen. Rør løg, hvidløg, persille og æg sammen med kødet til en fars. Form små runde kødboller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen i ca. 15 minutter, til kødbollerne er næsten gennemstegte.
 
2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i olie i en gryde, og tilsæt oregano, basilikum, salt og peber. Hæld hakkede tomater, vand og rødvinseddike i gryden, og lad det koge op. Lad saucen simre i ca. 10-15 minutter uden låg. Smag saucen til, og vend kødbollerne i. Lad retten simre i 5 minutter med låg. 
 
3. TILBEHØR: Kog spaghetti efter pakkens anvisning. Servér med kødboller i tomatsauce, flager af parmesan og basilikumblade. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip – Få opskriften her

Onsdag: Indisk dahl med tomat og naanbrød – Få opskriften her

Torsdag: Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat – Få opskriften her

Fredag: Fyldte auberginer med lam og pinjekerner – Få opskriften her