spaghetti
Mad

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

15. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Begynd ugen godt med en italiensk klassiker fuld af smag. Her får du opskriften på spaghetti med kødboller i tomatsauce
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 æg

TOMATSAUCE

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. rødvinseddike

TILBEHØR

  • 400 g spaghetti
  • 75 g parmesan
  • frisk basilikum

1. Tænd ovnen på 200°. Rør kødet med salt. Hak eller riv løget helt fint, og pres hvidløgsfeddene. Skyl og hak persillen. Rør løg, hvidløg, persille og æg sammen med kødet til en fars. Form små runde kødboller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen i ca. 15 minutter, til kødbollerne er næsten gennemstegte.

2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i olie i en gryde, og tilsæt oregano, basilikum, salt og peber. Hæld hakkede tomater, vand og rødvinseddike i gryden, og lad det koge op. Lad saucen simre i ca. 10-15 minutter uden låg. Smag saucen til, og vend kødbollerne i. Lad retten simre i 5 minutter med låg.

3. TILBEHØR: Kog spaghetti efter pakkens anvisning. Servér med kødboller i tomatsauce, flager af parmesan og basilikumblade.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip – Få opskriften her

Læs også