laks
Mad

Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål

21. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Marinér laksen i sojasauce og honning og få en saftig fisk med masser af smag. Her får du opskriften på sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g laks (i 4 stykker)

SOJAMARINADE

  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. honning

KIKÆRTESALAT

  • 2 dåser kikærter
  • 2 modne avocadoer
  • 150 g feta
  • ¼ rødkål
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk koriander

1. SOJAMARINADE: Riv skallen af citronen, og pres saften. Bland citronskal og citronsaft med sojasauce og honning.

2. Læg laksestykkerne i en frysepose, hæld marinaden ned til laksen, og bind en knude på posen. Ryst forsigtigt, så marinaden fordeler sig. Lad laksestykkerne marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over.

3. Tænd ovnen på 175°, og læg laksestykkerne i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra posen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, eller indtil laksen er netop gennemstegt og let karamelliseret i overfladen.

4. KIKÆRTESALAT: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland avocado, kikærter og smuldret feta i en skål. Snit rødkålen helt fint, og vend den i salaten. Pres limesaft over, og krydr med salt og peber. Husk, at fetaen smager salt, så spar på saltet. Top salaten med forårsløg skåret i tynde skiver og grofthakket koriander, og servér med sojamarineret laks.

Læs også