Sød kartoffeltærte
Aftensmad

Sød kartoffeltærte

27. december 2013Opdateret 15. april
af Louisa Lorang
Ugens mandsgsopskrift er sød kartoffeltærte. Få opskriften her

Ingredienser

  • 100 g fintmalet hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 100 g koldt smør i terninger + smør til formen
  • 1-2 tsk. salt
  • 2-4 spsk. koldt vand

FYLD

  • 400 g søde kartofler
  • lidt olivenolie
  • 1 løg i tynde både
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • salt og peber
  • 2 æg
  • 3-4 spsk. græsk yoghurt
  • 100 g feta
  • 75 g revet parmesan

TILBEHØR

  • salat

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og smør, til det har konsistens som krummer.
  2. Kom salt i, og saml dejen med lidt vand.
  3. Sæt den på køl i 15 minutter.
  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger.
  5. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 5-6 minutter, uden at de tager farve.
  6. Kom løg og hvidløg ved, og steg i et par minutter.
  7. Krydr med salt og peber. Lad det køle lidt.
  8. Tryk dejen ud i formen, og lad bare dej hænge lidt ud over kanten.
  9. Forbag tærtebunden ved 180° i 8-10 minutter, og trim evt. kanten.
  10. Pisk æg og yoghurt sammen, og kom smuldret feta i.
  11. Vend grøntsagerne i; kom fyldet i tærtebunden, og drys med parmesan.
  12. Bag tærten ved 180° i ca. 25-35 minutter, eller til fyldet har sat sig.
  13. Servér straks, gerne med en fyldig salat til.

TIP: Du kan lave tærten med græskar i stedet for søde kartofler. De skal stege lidt kortere på panden.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også