Skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede
Mad

Skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede

4. april 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En omgang vaskeægte mormormad, der helt sikkert vil hitte hos alle generationer. Her får du opskriften på skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g skært lammekød
  • 2 løg
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 1 kg melede kartofler (f.eks. bagekartofler)
  • 7 dl hønsebouillon
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1 tsk. salt

LYNSYLTET RØDBEDE

  • 1 rødbede
  • 1 rødløg
  • 2 dl æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 laurbærblade

TIL SERVERING

  • grov sennep
  • 1 håndfuld purløg

Opskrift - sådan laver du skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede

LYNSYLTET RØDBEDE

  1. Skræl rødbeden, og skær den i papirtynde skiver, gerne med et mandolinjern.
  2. Pil rødløget, og skær det i tynde både.
  3. Kog rødbede og rødløg op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser under omrøring, til honningen smelter, og lagen akkurat har nået kogepunktet. Tag straks gryden af varmen, og hæld indholdet på et skoldet syltetøjsglas. Lad det køle af.

SKIPPERLABSKOVS

  1. Pil løgene, og skær dem i skiver. Steg løg og lammekød i smør i en gryde.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad kartoflerne stege med i gryden.
  3. Hæld bouillon på, og tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt.
  4. Bring gryden i kog, og sæt låg på. Lad gryden simre i 1 time, til kartoflerne er udkogte. Rør godt rundt, så kartoflerne bliver til en grov mos, og smag til.

SERVERING

  1. Servér skipperlabskovs med sennep, purløg og lynsyltet rødbede.

TIP: Opskriften kan sagtens laves med oksekød, hvis du ikke er til lam.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også