salat
Hovedretter

Salat med oksebøf og grillede ostebrød

Fredag aften må maden gerne være lidt ekstra lækker, og med en mør bøf, sprøde ostebrød og en saftig salat er alle glade. Her får du opskriften på salat med oksebøf og grillede ostebrød

Salat med oksebøf og grillede ostebrød til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 5 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SALAT MED OKSEBØF
4 oksebøffer
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
200 g frisk spinat
2-3 pærer
1 rødløg
 
GRILLEDE OSTEBRØD
1 ciabattabrød
100 g Hvid Sønderhaven (hvidskimmelost)
2 spsk. ahornsirup
 
SENNEPSDRESSING
1 spsk. sennep
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. honning
5 spsk. olivenolie
 
PRØV OGSÅ: Oksebøf med syrlig kål-salat
 

Opskrift - sådan laver du salat med oksebøf og grillede ostebrød 

 
1. GRILLEDE OSTEBRØD: Tænd ovnen på 200°. Halvér brødet, skær det i mindre stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg skiver af hvidskimmelost på brødet. Dryp med ahornsirup. Rist brødet i ovnen i ca. 5 minutter, til osten smelter.
 
2. SENNEPSDRESSING: Rør sennep sammen med eddike og honning. Hæld olien i under omrøring.
 
3. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Skyl spinaten, og hak den groft. Skyl pærerne, og skær dem i tynde både. Pil og skær løget i tynde både. Bland spinat og pærer, og hæld sennepsdressingen over. Anret ostebrødene oven på salaten, og pynt med rødløg. Skær bøfferne i skiver, og anret dem på salaten. Servér straks.
 
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
 
Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta - få indkøbslisten her
 
UGENS OPSKRIFTER
madplan
 

Mandag: Fuldkornstærte med aubergine og hytteost - Få opskriften her

Tirsdag: Græske pitabrød med krydret svinekød - Få opskriften her

Onsdag: Fiskespyd med laks og rejer på sprød salat - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingeburger med sprød parmesan - Få opskriften her