rugkernesalat
Hovedretter

Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost

Kom rundt i smagsuniverset med sprød skinke, syrlige tranebær, bitter rucola, sød pære og fed og salt ost. Her får du opskriften på rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost

Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost 

Tid: 25 minutter. Ovntid: Ca. 10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 dl hele rugkerner (eller speltkerner el.lign.)
75 g serranoskinke
1 groft flute
50 g pekannødder
100 g rucola
1 rødløg
1 dl tørrede tranebær
50 g mild blåskimmelost
 
 
VANILJEMARINERET PÆRE
2 pærer
3 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. vaniljepulver (eller korn af 1 vaniljestang)
salt og friskkværnet peber
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Få alle vores opskrifter på de bedste salater her
 

Opskrift - sådan laver du rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost 

 
1. Kog rugkernerne møre i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af i en sigte.
 
2. VANILJEMARINERET PÆRE: Skær pærerne i tynde både, og vend dem med balsamico, olivenolie, vaniljepulver, salt og peber i en skål. Lad dem trække i marinaden, mens du tilbereder resten af salaten.
 
3. Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinke og tynde skiver flute på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det i ovnen i 6-7 minutter, til skinken er sprød og brødene gyldne. Rist pekannødderne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
 
4. Skyl og tør rucola. Fordel rucola og afkølede rugkerner på et fad. Pil rødløget, skær det i meget tynde både, og vend i salaten. Anret vaniljemarineret pære og knækket serranoskinke over salaten. Brug marinaden fra pærerne som dressing og smag den til med salt og peber og dryp den over salaten. Drys med tranebær og pekannødder. Anret små stykker blåskimmelost over salaten, og servér med de ristede brødskiver som tilbehør.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Souvlaki-wraps – Få opskriften her

Onsdag: Kartoffel-porre-suppe med baconknas – Få opskriften her

Torsdag: Risottofad med kylling og fennikel – Få opskriften her

Fredag: Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa – Få opskriften her

Læs mere om: