Rød risotto
Aftensmad

Rød risotto

17. februar 2022Opdateret 9. april
af Susanne Palmqvist
af Susanne Palmqvist
Risotto lavet på rødvin er måske ikke den smukkeste ret, du kan sætte på bordet, men smagen ... uhm! Jeg fik den serveret ved smukke Lago di Como, og med den udsigt var det ikke svært at nyde maden
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 1 lille kvist rosmarin eller timian
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 2½ dl risottoris (Aborio-)
  • 2½ dl let italiensk rødvin
  • ca. 8 dl hønse- eller kalvebouillon
  • 20 g smør
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1 lille radicchio, fintsnittet
  • salt og kværnet peber

PYNT:

  • 3-4 tynde skiver ristet
  • parmaskinke

(hovedret til 2-3 personer/forret til 4)

Hak løg og krydderurter, og svits dem i 2 minutter i olien, uden at de tager farve. Skyl risene i en si, og rør dem i. Rør, til de er blanke. Hæld rødvinen over, og bliv ved med at røre. Hav den kogende/varme bouillon parat i en kande. Hæld den i gryden, lidt ad gangen, hver gang risene begynder at se tørre ud. Fortsæt, til det meste er brugt, og risen er mør (15-20 minutter). Rør hele tiden. Konsistensen skal være ret cremet. Kom smør, parmesan og fintsnittet salat i til sidst. Sluk, og smag til med salt og peber.
Rist skinken på en tør pande penslet med olie. Læg den til afdrypning på køkkenrulle. Brug den som pynt på risottoen.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også