risotto
Hovedretter

Risotto med squash, asparges og citron

Hjemmelavet risotto går man aldrig galt i byen med. Her er tilsat ekstra forårsgrønt og et friskt pift citronskal. Her får du opskriften på risotto med squash, asparges og citron

Risotto med squash, asparges og citron 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
1 squash
salt og friskkværnet peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
2 spsk. smør
50 g friskrevet parmesan + lidt til servering
skal af ½ usprøjtet citron + lidt til servering
1 bundt grønne asparges
½ bøtte ærteskud
 
 
PRØV OGSÅ: Risotto med svampe og gorgonzola
 

Opskrift - sådan laver du risotto med squash, asparges og citron 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Skyl squashen, riv den groft, og lad den stege med, indtil squashen begynder at falde sammen. Kværn salt og peber over. Skyl risene, kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
 
2. Tilsæt smør, friskrevet parmesan og citronskal. Rør rundt, og smag til. Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne.
 
3. Servér straks pyntet med ærteskud, parmesanflager og revet citronskal.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falaffelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Tirsdag: Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her

Onsdag: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa – Få opskriften her

Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her