risotto
Hovedretter

Risotto med pastinakker og hasselnødder

Pastinakker smager vanedannende godt efter en tur i ovnen, og så er de lækre i en risotto. Her får du opskriften på risotto med pastinakker og hasselnødder

Risotto med pastinakker og hasselnødder 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter 
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g pastinakker 
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør til stegning
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
50 g friskrevet parmesan 
skal af ½ usprøjtet citron
 
 
TOPPING
50 g hasselnødder
1 æble
lidt citronsaft
1 håndfuld frisk timian
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
PRØV OGSÅ: Risotto med svampe og gorgonzola
 

Opskrift - sådan laver du risotto med pastinakker og hasselnødder 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast fald, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til pastinakkerne er gyldne og sprøde i overfladen. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber. Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente.
 
2. TOPPING: Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem meget groft. Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og dryp lidt citronsaft over. Hak timian.
 
3. SERVERING: Rør parmesan og citronskal i risottoen, og vend de bagte pastinakker i. Anret risottoen i skåle, og pynt med toppingen.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Mexicansk vegetarburger – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår og spaghetti med ricotta – Få opskriften her

Torsdag: Laks med appelsin og fennikelsalat – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med helbagt knoldselleri – Få opskriften her