https://imgix.femina.dk/media/article/1431-gaestemad-hovedret.jpg
Mad

Porchetta med figensalat

7. maj 2021
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Porchetta er Italiens svar på flæskesteg. I stedet for at købe en færdigrullet porchetta kan du fylde et svineslag med friske urter og hvidløg, rulle det sammen og binde kødsnor omkring.
4 personer

Porchetta

  • 1 porchetta, ca. 1 kg (fra slagteren)
  • 1 l vand
  • salt og friskkværnet peber

Figensalat

  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • saft af 1 limefrugt
  • 500 g friske figner
  • salt og rosa peber fra kværn
  • 1 bundt frisk mynte
  • 40 g pecorino
  • 3-4 spsk. olivenolie

Porchetta med figensalat

  1. Tænd ovnen på 150°. Placér porchettaen på en rist over en bradepande fyldt med vand.
  2. Krydr med salt og peber, og steg den i ovnen i ca. 3 timer, til den er sprød på alle sider.
  3. Vend porchettaen undervejs.
  4. Figensalat: Bland balsamico og limesaft i en skål. Skyl og halvér fignerne, og læg dem på et stort fad. Hæld dressingen over, og krydr med salt og peber.
  5. Pynt med mynteblade og fintrevet pecorino.
  6. Dryp olivenolie over figensalaten, og servér som tilbehør til den sprøde porchetta.

TIP: Hvis du har et stegetermometer, kan du tjekke, om stegen er færdig ved at måle kernetemperaturen. Den skal være ca. 70-72 grader.

Flere idéer til tilbehør til porchetta

Servér porchettaen med noget sprødt, der går godt til det fede. Det kan være en kålsalat – fx rødkåls- eller grønkålssalat. Hold dig lidt i det italienske og servér en tomatsalat til.

Hvis det skal være helt traditionelt, skal du servere porchetta skiveskåret i en lys sandwichbolle.

Idéer til fyld

En klassisk blanding kunne bestå af persille, citron, hvidløg og rasp. Alternativer kunne være en grov paste af sorte oliven, pinjekerner, ost, citronskal og basilikum; eller en blanding af soltørrede tomater, hvidløg og rosmarin. Her er der rig mulighed for at eksperimentere, og du kan sagtens blande dine yndlingsingredienser eller det du lige har ved hånden.

Læs også