polentapande
Hovedretter

Polentapande med svampe og spejlæg

En rigtig hverdagsfavorit hjemme hos os. Om sommeren topper jeg den med bagte tomater, og på denne årstid er jeg vild med at bruge ristede svampe. Her får du opskriften på polentapande med svampe og spejlæg

Polentapande med svampe og spejlæg 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
300 g blandede svampe
1 spsk. smør til stegning
1 løg
salt og friskkværnet peber
2 spsk. balsamicoeddike
 
 
8 dl vand
3 dl polenta (majsgryn, f.eks. fra Urtekram)
50 g friskrevet parmesan
4 æg
75 g rucola 
groft brød
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
PRØV OGSÅ: Skift polentapande ud med en skøn polentapizza med svampe og bresaola
 

Opskrift - sådan laver du polentapande med svampe og spejlæg 

 
Tænd ovnen på 200°. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i smør på en stor pande med høje kanter, som også kan tåle at komme i ovnen bagefter. Pil løget, skær det i skiver, og steg det på panden. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege i ca. 10 minutter, til løg og svampe bliver gyldne. Dryp balsamicoeddike over, og vend rundt, inden du kommer pandens indhold over på en tallerken. Hæld 8 dl vand på panden, og pisk polentaen i vandet. Bring det i kog under konstant omrøring, til du får en cremet grød. Riv parmesan fint, og rør halvdelen i polentagrøden. Smag grøden til med salt og peber. Brug en ske til at skubbe lidt af grøden til side, så du får en lomme, hvor du kan slå 1 æg ud. Gør det samme for alle 4 æg. Fordel svampene ovenpå. Drys med parmesan, og sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende. Servér straks med skyllet rucola og groft brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner – få opskriften her

Onsdag: Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo – få opskriften her

Torsdag: Luksussalat med varmrøget laks – få opskriften her

Fredag: Braiserede svinekæber med rodfrugtmos – få opskriften her