Pizza med parmaskinke og rucola
Mad

Pizza med parmaskinke og rucola

21. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
En nem og hurtig opskrift på en klassisk pizza med saltet parmaskinke og sprødt rucola. En perfekt smagskombination til enhver anledning!
4 personer

Det skal du bruge

  • 2 pakker færdiglavet fuldkornspizzadej
  • 8 skiver parmaskinke
  • 250 g rucola
  • 50 g ristede pinjekerner
  • 50 g friskhøvlede parmesanflager

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk basilikum

Tilbehør

  • blandet grøn salat

Sådan laver du pizza med parmaskinke og rucola

  1. Tomatsauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem klare i olie i en gryde.
  2. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater og oregano. Lad det småkoge i ca. 30 minutter.
  3. Smag til med salt og peber. Vend til sidst frisk basilikum i tomatsaucen.
  4. Rul pizzabundene ud på bagepapir på en bageplade, og fordel tomatsaucen ovenpå.
  5. Læg parmaskinke på, og bag pizzaerne i en 220° varm ovn i ca. 12 minutter.
  6. Drys med rucola, pinjekerner og parmesanflager.
  7. Tilbehør: Servér pizzaerne med en grøn salat til.

Velbekomme!

Tip: Sæt to bageplader i ovnen, mens den varmer op, og træk pizzaerne over på de varme plader, når de er klar til at blive bagt. Det giver en ekstra sprød bund på din pizza.

Flere opskrifter på nem og lækker pizza

Læs også