pizza
Hovedretter

Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie

Den italienske klassiker kan man ikke få nok af, og med rødbede og gedeost bliver pizzaoplevelsen ny og anderledes. Servér evt. en grøn salat som tilbehør. Her får du opskriften på pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie

Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie

Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
250 g italiensk hvedemel (tipo 00)
ca. 250 g groft durummel
 
 
FYLD
250 g ricotta
4 spsk. olivenolie
2-3 rødbeder
100 g gedeost
2 spsk. pinjekerner
 
BASILIKUMOLIE
1 potte basilikum
1 dl olivenolie
 
PRØV OGSÅ: Pizza med artiskokker, serranoskinke og peberfrugt
 

Opskrift - sådan laver du pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie 

 
1.Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, honning og olie. Rør de 2 slags mel i, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og snit et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
Rul dejen ud så tyndt som muligt med kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225°.
 
2. FYLD: Smør ricotta på pizzabunden, men lad 1 cm af kanten være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med olie. Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg dem på pizzaen. Smuldr gedeost udover, og drys med pinjekerner. Bag pizzaen i ovnen, til kanten er gylden, og gedeosten er smeltet.
 
3. BASILIKUMOLIE: Pluk de fleste af bladene af basilikumplanten; hak dem fint, og rør dem sammen med olie. Dryp pizzaen med basilikumolie lige inden servering.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grønkålssalat med kylling og æbler – Få opskriften her

Onsdag: Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash – Få opskriften her

Torsdag: Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød – Få opskriften her

Fredag: Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter – Få opskriften her

 
Læs mere om: