pizza
Hovedretter

Pizza med chorizo og broccoli

Den, der disker op med hjemmelavet pizza fredag aften, bliver altid populær. Her får du opskriften på pizza med chorizo og broccoli

Pizza med chorizo og broccoli 

Tid: 45 minutter. Hævetid: 1 time
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
250 g durummel
ca. 200 g hvedemel
+ lidt til udrulning
 
 
TOPPING
1 glas pizzasauce
2 kugler frisk
mozzarella (250 g) 
150 g chorizo 
1 pakke broccolini
(eller 1 broccoli)
2 tsk. olivenolie
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Pizza med serranoskinke, feta og spinat
 

Opskrift - sådan laver du pizza med chorizo og broccoli 

 
1. Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt durummel, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad derefter dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Del dejen i 2 dele. Rul to tynde pizzabunde ud på et meldrysset bord. Flyt bundene over på bageplader beklædt med bagepapir. 
 
2. TOPPING: Tænd ovnen på 250°. Smør pizzasauce ud på bundene. Top med mozzarella revet i mindre stykker og skiver af chorizo. Skyl broccolini, og vend dem i en smule olivenolie. Bruger du broccoli, kan du skære hovedet ud i lange stængler. Fordel de grønne stængler på pizzaerne, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, indtil kanterne er gyldne og sprøde. 
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med rødbede og feta – Få opskriften her

Tirsdag: Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer – Få opskriften her

Onsdag: Lasagne med ricottasauce – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingeboller i karry – Få opskriften her