lammefrikadeller
Hovedretter

Pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål

Lav gerne en stor portion af de lækre lammefrikadeller, så du har ekstra til madpakkerne dagen efter. Her får du opskriften på pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål

Pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket lammekød
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
½ håndfuld mynte
1 tsk. kanel 
1 tsk. allehånde
½ tsk. muskatnød
1½ tsk. salt
friskkværnet peber 
 
 
YOGHURTDRESSING
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. citronsaft
2 tsk. hvidløgspulver
salt og friskkværnet peber
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TILBEHØR
1 blomkål
1 spsk. olivenolie
salt
30 g pinjekerner
50 g rucola
 
TIL SERVERING
4-8 pitabrød
 
PRØV OGSÅ: Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk
 

Opskrift - sådan laver du pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål 

 
1. Læg lammekød i en skål. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl og tør persille og mynte, og hak begge dele fint. Rør kødet med løg, hvidløg, persille, mynte, kanel, allehånde, friskrevet muskatnød, salt og peber, og stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. YOGHURTDRESSING: Bland yoghurt, citronsaft og hvidløgspulver, og smag til med salt og peber.
 
3. TILBEHØR: Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den i ca. ½ cm tykke skiver. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, og drys med salt. Sæt blomkålen i ovnen i 20-30 minutter, indtil 
skiverne er møre og gyldne. Steg pinjekerner på en tør pande. Skyl og tør rucola.
 
4. Form farsen til små frikadeller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
 
5. SERVERING: Lun pitabrødene. Servér dem sammen med frikadeller, yoghurtdressing, ristet blomkål, rucola og pinjekerner, så hver især ved bordet selv kan lave sig et pitabrød med fyld.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Æggekage med squash, spinat og gedeost – Få opskriften her

Tirsdag: Citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Sprødstegt kulmule med græskar og fennikel – Få opskriften her

Fredag: Blomkåls-pizza med serrano og mozzarella – Få opskriften her