kulmule
Mad

Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo

3. august 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Synes du, hvid fisk kan være lidt kedeligt, så vend den i hakkede pistacienødder og persille, før den ryger på panden. Her får du opskriften på pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kulmulefilet
  • 2 spsk. olivenolie 
  • 50 g ristede og saltede pistacienødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • friskkværnet peber

PASTINAK-FRITTER

  • 1 kg pastinakker
  • 1 spsk. olivenolie 
  • salt

AVOCADO-MAYO

  • 1 moden avocado
  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 1-2 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo

1. PASTINAK-FRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skræl og skær pastinakkerne i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. Læg kulmulefileten i et ovnfast fad, og dryp olie over. Hak pistacienødder og persille fint, og bland med revet citronskal og peber i en skål. Fordel blandingen på fisken, og tryk den fast. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet falder af i flager, når du stikker til fisken med en gaffel.

3. AVOCADO-MAYO: Kom avocadokød, mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en skål. Brug en stavblender og mos blandingen sammen til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber, og servér til fisk og fritter.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cremet spaghetti med ricotta og spinat – Få opskriften her

Læs også