salat
Hovedretter

Pink salat med gedeost-crostini

Denne salat er ikke bare visuelt indbydende, den er også en fryd at spise. Her får du opskriften på pink salat med gedeost-crostini

Pink salat med gedeost-crostini 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 fuldkornsflute
1 rulle gedeost
1 bakke blandet salat
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber 
150 g serranoskinke
250 g friske ærter i bælg
4 friske figner
100 g valnødder
1 spsk. balsamicoglaze
 
 
SYLTEDE RØDLØG
1 stort rødløg (eller 2 små rødløg)
2 dl æblecidereddike
3 spsk. honning
1 tsk. peberkorn2 laurbærblad
 
PRØV OGSÅ: Skøn salat med rød grape

 

Opskrift - sådan laver du pink salat med gedeost-crostini 

 
1. SYLTEDE RØDLØG: Pil og skær rødløg i tynde både. Varm dem op i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade, indtil honningen smelter, og eddiken netop når kogepunktet. Rør rundt undervejs. Tag straks gryden af varmen, og hæld indholdet i et skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i op til flere uger.
 
2. Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tynde skiver, og fordel skiver af gedeost over. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 minutter, til osten er gylden. Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Rør en dressing sammen af olie, balsamico, honning, dijonsennep, salt og peber, og dryp den over salaten. Fordel serranoskinke, bælgede ærter og figner skåret i både på salaten. Rist valnødderne i ovnen i 5 minutter, til de er sprøde. Hak dem groft, og drys dem over salaten. Anret syltede rødløg og gedeost-crostini på salaten, og dryp med balsamicoglaze. Servér straks.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Butterbean-gnocchi med pesto og asparges – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med nye kartofler og gulerodssalat med hindbær – Få opskriften her

Torsdag: Moules Frites med søde kartofler – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter – Få opskriften her