Peanutcurrry
Hovedretter

Peanutcurry med kikærter

Prøv en cremet og krydret gryderet, som har rødder i det afrikanske køkken. Kikærter og fuldkornsris giver mæthedsgaranti. Her får du opskriften på peanutcurry med kikærter

Peanutcurry med kikærter 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg 
3 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 spsk. olie til stegning
1 rød peberfrugt
500 g søde kartofler
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
½ tsk. kardemomme
salt og friskkværnet peber
1 dl peanutbutter
½ l grøntsagsbouillon 
1 dåse hakkede tomater 
140 g tomatpuré
2 dåser kikærter
saft af ½-1 limefrugt
 
 
TILBEHØR
4 dl fuldkornsris 
1 dl peanuts 
1 bundt frisk koriander
græsk yoghurt
 
PRØV OGSÅ: Græsk kikærte-curry
 

Opskrift - sådan laver du peanutcurry med kikærter 

 
1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
2. Pil og hak løget. Pil hvidløgene, og riv dem og ingefær fint på et rivejern. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en stor gryde. Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre tern. Lad peberfrugt og søde kartofler stege med i gryden sammen med spidskommen, koriander, kardemomme, salt og peber i et par minutter. Tilsæt herefter peanutbutter, og rør godt. Hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på. Lad det simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre. Dræn kikærterne, og bland dem i retten.
 
3. Smag til med limesaft og evt. mere salt og peber. Servér med peanuts, koriander, yoghurt og ris.
 
Tip: Drys også gerne lidt frisk mynte over retten, hvis du har noget stående.
 

 

Læs mere om: