safrankylling
Hovedretter

Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler

Kylling marineret i safran, gurkemeje og citron er en klassisk persisk ret. Her får du opskriften på ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler

Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler 

Tid: 30 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter, gerne natten over. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingebrystfilet
2 store løg
400 g græsk yoghurt
saft af 3 citroner
1 spsk. gurkemeje
2 tsk. salt
3 spsk. kogende vand
½ tsk. safrantråde 
 
 
KÅLSALAT
½ rød spidskål
2 rødbeder
3 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
½ dl mandler
1 dl tørrede dadler
1 håndfuld mynteblade
 
TILBEHØR
fladbrød eller pitabrød
 
PRØV OGSÅ: Skift safrankylling ud med en skøn garam marsala-kylling med bagt butternutsquash
 

Opskrift - sådan laver du ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler 

 
1. Skær kødet i mindre stykker. Pil løg, og skær dem i både. Bland løg, kylling, yoghurt, citronsaft, gurkemeje og salt i en skål. Hæld kogende vand over safrantrådene i en kop, og lad det stå et par minutter, inden du rører det sammen med resten. Lad kødet marinere på køl i 30 minutter – gerne natten over. Tænd ovnen på 175°. Fordel skålens indhold i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i 25-30 minutter, indtil kødet er gennemstegt.
 
2. KÅLSALAT: Snit spidskål fint. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend kål og rødbeder med olie, citronsaft, salt og peber. Rist mandler på en tør pande, og hak dem. Skær dadler i skiver, og hak mynten. Drys mandler, mynte og dadler over salaten, og servér med kylling og lunt brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falafel-pizza med hummus og syltede rødløg – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med grøntsager og bresaola – Få opskriften her

Torsdag: Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Nem pulled pork-burger med coleslaw – Få opskriften her

 

Læs mere om: