lammekølle
Aftensmad

Ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat

27. oktober 2016Opdateret 4. april
af Camilla Zarah Lawes
Du får kød tilovers – gem det, så du kan bruge det til at fylde i pitabrødene onsdag. Her får du opskriften på ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat

Det skal du bruge (4 pers)

  • 1 lammekølle
  • ca. 1,5 kg (gem halvdelen af det tilberedte kød til onsdag)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 rødløg
  • 4 dl klar bouillon (eller grønsagsbouillon)
  • 100 g tørrede dadler uden sten
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g mandler

KRYDDERBLANDING

  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. ras el hanout (f.eks. fra Santa Maria)
  • 2 spsk. olie til stegning

COUSCOUSSALAT

  • 200 g couscous
  • ½ fennikel
  • 2 pærer
  • ½ agurk
  • ½ granatæble

MYNTEDRESSING

  • ½ bundt mynte
  • 2 spsk. honning
  • ¼ dl æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 50 minutter

Fremgangsmåde

KRYDDERBLANDING

  1. Brug en stor gryde, der kan tåle at gå i ovnen.
  2. Rist paprika og ras el hanout i den tørre gryde, til det dufter.
  3. Tilsæt olie, og brun lammekøllen på alle sider i krydderblandingen.
  4. Tænd ovnen på 180°.
  5. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver.
  6. Pil rødløg, og skær dem i tynde både.
  7. Kom hvidløg, rødløg, bouillon, dadler, abrikoser og mandler i gryden til lammekøllen.
  8. Sæt gryden i ovnen, og steg lammekøllen i 50 minutter.

COUSCOUSSALAT

  1. Tilbered couscous efter anvisningen på pakken, og afkøl.
  2. Rens fenniklen, skyl pærerne, og skær begge dele i små tern.
  3. Skyl agurken; flæk den på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i små tern.
  4. Pil kernerne ud af granatæblet, og bland dem med fennikel, pærer, agurk og afkølet couscous.

MYNTEDRESSING

  1. Hak mynte fint.
  2. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i couscoussalaten.
  3. Servér som tilbehør til lammekøllen

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også