Opskrift på bagt laks
Mad

Bagt laks med cremet perlerug

17. februar 2022
Bagt laks med cremet perlerug
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er bagt laks med cremet perlerug. Få opskriften her.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dl perlerug
  • salt
  • 3 porrer i skiver
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • olie til stegning
  • 250 g ricotta
  • salt og peber
  • lidt citronsaft

ENDVIDERE:

  • 300 g laks med skind, uden ben
  • lidt olie til stegning
  • salt

TILBEHØR:

  • 100 g blandet salat
  • olivenolie
  • æbleeddike
  • citronbåde

Sådan laver du bagt laks

  1. Skyl perlerugen, og kom den i kogende vand. Kog den mør under låg i 15-20 minutter.
  2. Sautér porrer og hvidløg i lidt olie i en varm gryde. De skal ikke tage farve, men falde lidt sammen. Kom den kogte perlerug i gryden sammen med ricottaen. Varm det hele igennem, og smag til med salt, peber og citron.
  3. Steg imens laksen i lidt olie med skindsiden nedad. Lad den stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen.
  4. Servér laks og cremet perlerug med salat vendt med olie og eddike og citronbåde.

Perlerug er et super alternativ til ris. Her bliver det nærmest som risotto.

TIP: Hvis du afskæller laksen inden stegning, kan du spise det sprøde skind. Jeg kan godt lide at stege den på skindet, det gør det nemt at få den stegte laks saftig.

Læs også