Ossubuco med gremolata
Mad

Ossobuco med gremolata

7. april 2021
af Christine Bille Nielsen
Foto: Henrik Freek
Ossobuco er rigtig weekendmad. Nyd duften, der breder sig, mens ossobucoen tilbereder sig selv i gryden. Servér eventuelt en salat til i stedet for kartoffelmos
4 personer
Tid i alt 3 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 skiver kalve- eller okseskank (ca. 1 kg)
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 gulerødder
  • 4 løg
  • 3 stilke bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse konc. tomatpuré
  • 2 dl vand (eller bouillon)
  • 3 laurbærblade
  • 5 kviste timian

GREMOLATA

  • 1 bundt bredbladet persille
  • 3 fed hvidløg
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 25 g parmesanost

KARTOFFELMOS

  • 1½ kg kartofler
  • ca. 4 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød

Ossobuco er perfekt som weekendmad, hvor der er god tid til maden.

Opskrift - sådan laver du ossobuco med gremolata

  1. Ossobuco: Skær et lille snit i de tykke sener omkring kødskiverne, så de ikke krøller sammen under tilberedningen, og brun kødet på begge sider i 1 spsk. olie i en stor stegegryde. Pres kødet ned med en grydeske, mens det steger, så det bliver jævnt brunt. Læg kødet på en tallerken, og krydr med salt og peber.
  2. Skær klargjorte gulerødder, løg og bladselleri i små tern. Pil hvidløgsfed, og hak dem fint. Svits grøntsager og hvidløg i 1 spsk. olie i gryden i 4-5 minutter.
  3. Læg kødet tilbage i gryden.
  4. Drys kødet med mel, og vend det godt rundt.
  5. Tilsæt rødvin, tomater fra dåse, tomatpuré, vand eller bouillon, laurbærblade, timian, salt og peber.
  6. Lad det hele simre svagt i gryden under låg i 2½ time, til kødet er meget mørt.
  7. Gremolata: Skyl persillen, og hak den sammen med hvidløg. Bland persille og hvidløg med fintrevet citronskal og friskrevet parmesan.
  8. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i vand uden salt. Mos kartoflerne til den ønskede konsistens.
  9. Varm mælken op, og rør den i mosen, lidt ad gangen. Smag til med salt, peber og lidt friskrevet muskatnød.
  10. Servering: Smag ossobuco-saucen til med salt og peber; anret gremolataen i en skål, og servér med kartoffelmos.

Vild med ossobuco og andre simreretter? Så prøv lammekødboller i spicy sauce

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også