oksefrikadeller
Mad

Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble

1. september 2021
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Lækre oksefrikadeller serveret med en skøn salat der er sød, salt, knasende, lun og mættende. Her får du opskriften på oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble
30 min4 personer

Oksefrikadeller

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 spsk. smør til stegning

GRÆSKARSALAT

  • 1 hokkaidogræskar
  • skal og saft af ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 1 knsp. salt
  • 2 dåser kikærter
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g fetaost
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble

  1. Rør oksekødet sammen med presset hvidløg, friskhakket mynte, spidskommen, salt, peber, æg og havregryn. Stil farsen på køl i 30 minutter.
  2. GRÆSKARSALAT: Tænd ovnen på 175°. Skyl græskarret. Halvér det, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Riv citronskal over, dryp med 1 spsk. olie, drys med salt, og vend rundt. Skyl kikærter i en sigte, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med hvidløgspulver, 1 spsk. olie og salt. Bag kikærter og græskartern i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er gyldne. Læg det hele i en skål, og køl let af. Pres citronsaft over, og krydr let med peber. Tilsæt smuldret fetaost, granatæblekerner og grofthakket mynte, og vend rundt.
  3. Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér med græskarsalat.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også