bøf
Hovedretter

Oksebøffer med syrlig kålsalat

I denne uge skruer vi op for det sunde med masser af grøntsager i hverdagsmaden. Her får du opskriften på oksebøffer med syrlig kålsalat

Oksebøffer med syrlig kålsalat til 4 personer

Hvis du sørger for at spise rigeligt med grønt, er andet tilbehør overflødigt. Du kan dog evt. servere en bid brød til denne ret.

INGREDIENSER
4 oksebøffer, f.eks. entrecote
salt og friskkværnet peber
 
SYRLIG KÅLSALAT
1 spidskål
2 spsk. sesamolie
1 rød peberfrugt
1 appelsin
salt og friskkværnet peber
sorte sesamfrø
frisk koriander
 

Opskrift - sådan laver du oksebøffer med syrlig kålsalat

 
1. Steg bøfferne på en varm pande med fedtkanten nedad, til den er gylden. Læg bøfferne ned på panden, og steg dem i 3 minutter på hver side. Tag dem fra varmen. Krydr med salt og peber. 
Lad dem hvile i 3 minutter, og skær dem herefter i skiver.
 
2. Syrlig kålsalat: Snit spids-kålen helt fint. Skyl den i en sigte, og lad den dryppe godt af. Læg den i en skål, og hæld sesamolie over. Bland godt. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Skær skrællen af appelsinen, og skær den herefter i pæne fileter uden hinder. Gem den saft, som drypper fra appelsinen. Vend peberfrugt og appelsinfileter med spidskålen. Dryp med appelsinsaften, og krydr med salt og peber. Drys med sesamfrø og plukket koriander, og servér som tilbehør til bøffen.
 

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter – Få opskriften her

Æggekage med serranoskinke, spinatsalat og gedeostebrød - Få opskriften her

Dampede fiskepakker med grøntsager og hytteostdip – Få opskriften her

Laksebidder med spicy dressing og lynstegte grøntsager – Få opskriften her