nudelsalat
Hovedretter

Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer

De panerede kokosrejer er stjernen i dette måltid – de skal prøves. Her får du opskriften på nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer

Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer 

Tid: 35 minutter. Marinering, rejer: Mindst 2 timer, gerne natten over. Ovntid: 10-15 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
250 g tigerrejer (optøede, fra frost)
1 æg
2 dl kokosmel
 
 
MARINADE
3 fed hvidløg
1 lille spsk. sambal oelek 
5 spsk. olivenolie
4 spsk. fiskesauce
saft af ½ limefrugt
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
NUDELSALAT
250 g nudler 
¼ rødkål
4 gulerødder
2 avocadoer
1 håndfuld peanuts 
1 håndfuld ristede kokosflager
1 håndfuld mynteblade
 
PEANUTBUTTERSAUCE
1 fed hvidløg
saft af 1 limefrugt
2 store spsk. peanutbutter
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
4-6 spsk. vand
 
LÆS OGSÅ: Laks stegt med soya med nudelsalat
 

Opskrift - sådan laver du nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer 

 
1. MARINADE: Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til marinaden. Rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Vend rejerne i marinaden, og lad dem marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over. 
 
2. PEANUTBUTTERSAUCE: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce, sesamolie og 2 spsk. vand. Tilsæt evt. en smule mere vand, så dressingen bliver flydende nok til, at den kan vendes i salaten
 
3. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Snit rødkålen meget fint i tynde bånd. Skræl og skær gulerødderne i tynde stave. Bland begge dele med nudlerne i en stor skål. Skær avocadoerne i skiver, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med peanutbuttersaucen. Top salaten med peanuts, ristede kokosflager og mynteblade.  
 
4. Tænd ovnen på 180°. Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmel i en anden tallerken. Tag rejerne op af marinaden, og vend dem i æg og derefter i kokosmel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til kokosmelet er gyldent. Fordel rejerne over nudelsalaten, og servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med rødbede og feta – Få opskriften her

Onsdag: Lasagne med ricottasauce – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingeboller i karry – Få opskriften her

Fredag: Pizza med chorizo og broccoli – Få opskriften her