pulled pork-burger
Hovedretter

Nem pulled pork-burger med coleslaw

Lav saftig og smagfuld pulled pork på ingen tid ved at bruge svinemørbrad. Her får du opskriften på en nem pulled pork-burger med coleslaw

Nem pulled pork-burger med coleslaw 

Tid: 35 minutter. Simretid: 1 time
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g svinemørbrad 
2 tsk. røget paprika
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. chilipulver
1 tsk. salt og friskkværnet peber
smør til stegning 
1 æble
140 g tomatpuré 
2½ dl bouillon (svine-, hønse- eller klar bouillon) 
1 spsk. ahornsirup 
2 spsk. æblecidereddike
 
 
COLESLAW
1 spidskål 
4 gulerødder
1 løg
1 æble
1½ dl skyr
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. æblecidereddike
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
4-8 burgerboller
 
PRØV OGSÅ: Pulled pork-burger med fersken og rodfrugtchips
 

Opskrift - sådan laver du pulled pork-burger med coleslaw 

 
1. Puds svinemørbraden for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i gryden. 
Gnub kødet grundigt ind i røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, koriander, chilipulver, salt og peber. Smelt smørret i gryden, og brun svinemørbraden. Riv æblet, og tilsæt det sammen med tomatpuré og bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i 1 time under låg.
 
2. COLESLAW: Riv eller snit spidskål, gulerødder, løg og æble, evt. ved hjælp af en foodprocessor. Bland skyr, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber. Rør grøntsager og dressing sammen.
 
3. Tag mørbraden op af gryden, og læg den på et skærebræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Smag saucen til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og kom kødet tilbage i gryden. Lad det simre i 10 minutter, og servér med lune burgerboller og coleslaw.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falafel-pizza med hummus og syltede rødløg – Få opskriften her

Tirsdag: Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med grøntsager og bresaola – Få opskriften her

Torsdag: Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer – Få opskriften her