nakkefilet
Mad

Nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin

7. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Fredag aften skal der en god steg på bordet. Her er den stegt i samme fad som tilbehøret – nemt og praktisk. Her får du opskriften på nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

Nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin

  • 1 nakkefilet (1 kg)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 fennikler
  • 1 løg
  • 600 g kartofler
  • 1 appelsin

PRØV OGSÅ: En lun og lækker vintergryde med nakkefilet, selleri og æbler

1. Tænd ovnen på 200°. Pil hvidløget. Knus hvidløg og fennikelfrø i en morter. Skyl og riv skallen af appelsinen. Rør hvidløg, fennikelfrø, appelsinskal, salt, peber og olie sammen i en skål. Rens fenniklerne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i både. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Fordel kartofler og løg på en bradepande, og dryp halvdelen af olien over. Læg nakkefileten ovenpå, og dryp resten af olien over den. Pres appelsinsaften fra den revne appelsin over kartofler, løg og nakkefilet, og steg retten i ovnen i ca. 45 minutter.

Læs også