Moules Frites
Hovedretter

Moules frites med søde kartofler

At tilberede muslinger er lettere, end du tror! Fritterne kan også laves med almindelige kartofler. Her får du opskriften på moules frites med søde kartofler

Moules frites med søde kartofler 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 kg blåmuslinger
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
4 dl hvidvin 
2 dl piskefløde
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
 
 
FRITTER AF SØDE KARTOFLER
1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
 
TIL SERVERING
1 håndfuld persille
aïoli 
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Moules frites med aïoli og salat
 

Opskrift - sådan laver du moules frites med søde kartofler 

 
1. FRITTER AF SØDE KARTOFLER: Skræl søde kartofler, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem i olie, og drys med salt. Bag dem sprøde i en 175° varm ovn i ca. 40 minutter.
 
2. Sortér åbne muslinger fra. Bank dem mod vasken. Hvis de lukker sig, er de stadig friske og kan bruges. Rengør muslingerne ved at til at trække ”skægget”, der sidder på den ene side, af alle de lukkede muslinger. Skyl dem til sidst grundigt. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i smør i en stor gryde. Tilsæt hvidvin, fløde, citronsaft, salt og peber. Tilsæt muslinger efter et par minutter. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i ca. 5 minutter. Ryst gryden et par gange, så muslingerne rodes rundt, og de alle åbner sig. Drys retten med grofthakket persille, og servér med fritter, aïoli og groft brød.
 
TIP: Rør din egen hurtige aïoli af en god mayonnaise og lidt knust hvidløg.