https://imgix.femina.dk/media/article/1513-mad-1.png
Mad

Miniburgere med bacon og avocado

21. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge byder vi på ægte amerikanermad. Her får du opskriften på miniburgere med bacon og avocado
4 personer

BURGERBOLLER

  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 15 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø til drys

BØFFER

  • 600 g hakket oksekød
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

CHILIMAYO

  • 2 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 frisk rød chili
  • 1 fed hvidløg

FYLD

  • 125 g bacon i skiver
  • 1-2 løg
  • 1 avocado
  • 8 små tomater
  • 1 agurk
  • icebergsalat
  • ketchup og sennep
  • evt. syltede jalapeños

De små burgere kaldes også sliders og har en blød, lidt sød bolle.

1. Burgerboller: Lun mælk og fløde til 37°. Opløs gær, sukker og salt heri. Ælt mel i, til dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

2. Rul dejen ud i 1 cm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik 12 cirkler (ca. 8 cm i diameter) med en udstikker eller kop. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve lunt og tildækket i 1 time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne i ovnen ved 190° i ca. 15 minutter.

3. Bøffer: Form kødet til 12 små bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem i olie på en pande.

4. Chilimayo: Bland mayonnaise og ketchup med finthakket chili og hvidløg.

5. Fyld: Steg bacon sprødt på en pande. Pil løg, og skær dem i skiver. Flæk avocadoen, og skær den i skiver. Skyl tomater og agurk, og skær dem i skiver. Skær salat i strimler.

6. Servering: Skær bollerne over, og fordel chilimayo, bøf og fyld i dem. Servér med ketchup, sennep og evt. jalapeños.

Læs også