kyllingespyd
Hovedretter

Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip

Servér en bønnedip med et låg af smeltet ost til de sprøde tortillatrekanter og krydrede kyllingespyd. Her får du opskriften på mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip

Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip 

Tid: 40 minutter. Ovntid: Ca. 25 minutter i alt
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingeinderfilet
skåret i store tern
1 spsk. røget paprika
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander
salt og
friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
grillspyd af træ
 
 
SORT BØNNEMOS
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dåser sorte bønner
2 dl hønsebouillon
saft af ½ limefrugt
1 dl rød salsa fra glas
salt og friskkværnet
100 g cheddar
3 forårsløg
½ bundt radiser
½ bundt frisk koriander
 
TIL SERVERING
4 tortillapandekager
cremefraiche
2 limefrugter
 
PRØV OGSÅ: Kyllingespyd med halloumi og knuste puy-linser

 

Opskrift - sådan laver du mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip 

 
1. Læg kødet i en skål. Tilsæt alle krydderierne og olivenolie, og vend rundt, så krydderierne fordeler sig godt. Lad kødet trække, mens du tilbereder dippen.
 
2. SORT BØNNEMOS: Tænd ovnen på 175°. Hak løg, pres hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde. Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring i kog. Tilsæt limesaft og salsa, og blend til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber, og lad mosen simre lidt. 
 
3. Sæt det krydrede kyllingekød på træspyd, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt. 
 
4. SORT BØNNEMOS, FORTSAT: Hæld bønnemosen i et lille ovnfast fad. Riv cheddarosten, og fordel den over mosen. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er gylden og sprød. Pynt med radiser og forårsløg skåret i skiver og frisk koriander.
 
5. SERVERING: Klip tortillapandekagerne i trekanter, og fordel dem på en bagerist. Bag trekanterne i 3-4 minutter, indtil de er sprøde. Servér med kyllingespyd og bønnemos.  
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med kødboller i tomatsauce – Få opskriften her

Onsdag: Indisk dahl med tomat og naanbrød – Få opskriften her

Torsdag: Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat – Få opskriften her

Fredag: Fyldte auberginer med lam og pinjekerner – Få opskriften her