laksespyd
Hovedretter

Marinerede laksespyd med peanutbuttersauce

Giv laksespyddene et spicy og sødmefuldt kick med den asiatiske sataymarinade med ingefær og karry. Her får du opskriften på marinerede laksespyd med peanutbuttersauce

Marinerede laksespyd med peanutbuttersauce 

Tid: 40 minutter. Marineringstid: Mindst 30 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g laksefilet
1 spsk. revet ingefær 
3 fed hvidløg 
4 spsk. kokosmælk
2 spsk. fiskesauce 
2 spsk. sesam- eller olivenolie
2 tsk. stærk karry
3 usprøjtede limefrugter
grillspyd
 
 
PEANUTBUTTERSAUCE
2 dl kokosmælk
4 spsk. peanutbutter
2 tsk. rød karrypasta
saft af ½ limefrugt
1-2 spsk. fiskesauce
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
TILBEHØR
4 dl ris
1 spsk. sesamfrø 
500 g frosne grønne bønner
saft af ½ limefrugt
½ spsk. sesam- eller olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Krydrede laksespyd med grøn bønne- og linsesalat
 

Opskrift - sådan laver du marinerede laksespyd med peanutbuttersauce 

 
1. Fjern skindet fra laksen, og skær kødet i tern. Riv ingefær fint. Pil og riv hvidløg. Rør ingefær, hvidløg, kokosmælk, fiskesauce, olie, karry og saft og fintrevet skal af 1 skyllet limefrugt sammen i en skål. Tilsæt lakseternene, og lad dem marinere i mindst 30 minutter i køleskabet og gerne natten over. Tænd ovnen på 200°. 
 
2. Skyl og skær de 2 sidste limefrugter i tynde skiver. Sæt lakseternene på spyd med limeskiver mellem. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til laksen er gennemstegt og gylden.
 
3. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
4. PEANUTBUTTERSAUCE: Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger, og smag den til.
 
5. TILBEHØR, FORTSAT: Rist sesamfrøene på en pande. Kog bønnerne et par minutter i letsaltet vand. Hæld koldt vand over bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Dryp lidt limesaft og olie over bønnerne, krydr med salt og peber, og drys med ristede sesamfrø. Vend bønnerne godt rundt, og servér med laksespyd, ris og peanutbuttersauce.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med butternutsquash og salvie – Få opskriften her

Onsdag: Luksus-biksemad med spejlæg – Få opskriften her

Torsdag: Quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter – Få opskriften her

Fredag: Kyllingegryde med grønkål og fennikel – Få opskriften her

Læs mere om: