https://imgix.femina.dk/media/article/1513-mad-2.png
Mad

Makaroni med ost og tomatsauce (mac’n’cheese)

17. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge byder vi på ægte amerikanermad. Her får du opskriften på makaroni med ost og tomatsauce (mac’n’cheese)
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g makaroni
  • 300 g frisk mozzarella
  • 150 g daggammelt hvedebrød
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • 5 kviste frisk timian
  • olivenolie

TOMATSAUCE

  • 600 g modne tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 50 g soltørrede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 håndfulde friskrevet parmesan
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl kaffefløde 9 %
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • ½ muskatnød

TIL SERVERING

  • friskrevet parmesan
  • grøn salat

Der er ikke mange grøntsager i en klassisk mac’n’cheese, men her er dog tilsat friske tomater og basilikum. Servér en grøn salat til.

1. Kog makaronien efter anvisningen på pakken.

2. Tomatsauce: Skyl tomaterne. Pil hvidløget. Blend tomater, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater, salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt parmesan, fløde, eddike og friskrevet muskatnød, og kør blandingen til en jævn sauce.

3. Hæld makaronien i et dørslag (gem lidt af kogevandet), og lad den dryppe af. Hæld makaronien tilbage i gryden, og hæld tomatsaucen over. Tilsæt evt. lidt af kogevandet. Fordel det hele i et ovnfast fad, og smuldr mozzarellaen over. Blend brødet til krummer i foodprocessoren, og bland det med parmesan og timianblade. Drys det over retten, og dryp med lidt olivenolie. Bag retten i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Servér med friskrevet parmesan og en grøn salat.

Læs også