madplan
Hovedretter

Madplan: Tigerrejer, kyllingesalat og lammekoteletter

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have spicy tigerrejer med glasnudelsalat, hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas og lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

feminas madplan i denne uge byder på

Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her

Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her

Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her

Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater – få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
800 g torskefilet
3-4 lammeskanke
4 kyllingebrystfileter
 
FRUGT OG GRØNT
2 citroner 
5 stængler rabarber (150 g i renset vægt)
4 løg 
2 hele hvidløg 
1 frisk grøn chili
5 cm frisk ingefær
1 kg gulerødder 
2 pastinakker (100 g i renset vægt)
250 g brune champignoner
1 agurk
1 lille blomkål
1 bundt grønne asparges
150 g blandede salater, f.eks. rucola, feldsalat og radicchio
75 g feldsalat
50 g frisk spinat
2 hjertesalater
1 bundt dild
1 bundt koriander
½ bundt timian
 
MEJERI OG KOLONIAL
125 g feta 
75 g parmesan 
500 g græsk yoghurt 10 % 
7 æg 
350 g quinoa (4 dl)
300 g belugalinser (3 dl)
400 g couscous (eller bulgur)
1 dåse butterbeans
1 dåse hakkede tomater
1 dl tahin (sesampasta) 
50 g mandler
8 kardemommekapsler (eller 2 tsk. stødt kardemomme)
1 spsk. korianderfrø (eller 2 spsk. stødt koriander)
1 spsk. spidskommenfrø (eller 2 spsk. stødt spidskommen)
1 tsk. stødt spidskommen 
2 spsk. stødt gurkemeje
1 laurbærblad
1 kanelstang
1 hvedebrød eller lignende
4 skiver rugbrød
1 flaske hvidvin
 
DET SKAL DU OGSÅ BRUGE
1 dl mælk
smør til stegning
1 tsk. dijonsennep
2½ dl lammebouillon (kan erstattes af hønsebouillon)
olivenolie 
3 spsk. smagsneutral olie 
2 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. honning (1 tsk., 2 spsk.)
1-2 spsk. hvedemel
salt og friskkværnet peber