madplan
Hovedretter

Madplan: Karrygryde, middelhavssalat og lammespyd

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have grøn karrygryde med kylling og asparges, middelhavssalat med butterbean-dip og lammespyd med fetadip og bagt fennikel. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

feminas madplan i denne uge byder på

Mandag: Grøn karrygryde med kylling og asparges – Få opskriften her

Tirsdag: Middelhavssalat med butterbean-dip – Få opskriften her

Onsdag: Lammespyd med fetadip og bagt fennikel – Få opskriften her

Torsdag: Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat – Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
500 g kyllingebryst eller -inderfilet 
500 g hakket lammekød
150 g serranoskinke
300 g tigerrejer
150 g chorizopølse
 
FRUGT OG GRØNTSAGER
2 bakker blandede bær
300 g jordbær
2 citroner
1 limefrugt
2 løg
1 rødløg
1 hvidløg
2 røde peberfrugter
1 bundt grønne asparges
1 blomkål
200 g aspargesbroccoli (eller ½ almindelig broccoli) 
6 forårsløg
200 g rucolasalat
2 fennikler
1 frisk rød chili (udelad hvis du bruger sambal oelek)
1 bakke spirer, f.eks. rødbede- eller ærtespirer
4 cm frisk ingefær
2 bundter bredbladet persille
½ bundt mynte
½ bundt koriander 
½ bundt basilikum
evt. ½ bundt oregano
200 g frosne ærter
 
FERSKVARER OG KOLONIAL
1 dl skyr eller græsk yoghurt
500 g blød feta, f.eks. Puck fra Arla
250 g mozzarellakugler
500 g couscous 
400 g pastasløjfer (farfalle) 
400 g brune ris 
2 dåser butterbeans
2 glas grillede artiskokhjerter
1 glas kalamataoliven
1 glas soltørrede tomater i olie
1 dåse kokosmælk
1 dl lys tahin (sesampasta)
1 glas grøn karrypasta
1 tsk. sambal oelek (udelad hvis du bruger frisk chili)
1 dåse bambusskud
50 g mandler
40 g pinjekerner 
2 grove brød
små grillspyd
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
olivenolie (og evt. kokosolie)
salt og friskkværnet peber
kanel 
allehånde
paprika
tørret oregano
hønsebouillon
fiskesauce
balsamicoeddike (2 dl)
dijonsennep
honning
muskatnød