Mac’n’cheese
Hovedretter

Mac’n’cheese med blomkål

Denne amerikanske klassiker har fået en sundere makeover, men resultatet er lige så cremet. Her får du opskriften på mac’n’cheese med blomkål

Mac’n’cheese med blomkål 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 stort blomkålshoved
2 spsk. olivenolie
salt
 
 
MAKARONI
300 g makaroni
vand + salt
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
OSTESAUCE
1 løg
150 g frisk spinat
1 spsk. smør til stegning
250 ml ricotta
50 g parmesan
1 knsp. friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber
250 g frisk mozzarella
 
LÆS OGSÅ: Mac'n'cheese med tomatsauce
 
1. Tænd ovnen på 175°. Del blomkålen i 2. Del den ene del i små buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend buketterne med olivenolie, og drys med salt. Bag buketterne i ovnen 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
 
2. MAKARONI: Skær det resterende halve blomkål i små buketter. Kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre, og hæld dem i en sigte. Kog makaroni i saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad det køle lidt af.
 
3. OSTESAUCE: Pil og hak løget fint. Skyl spinaten. Steg løget i smør i en gryde. Tilsæt spinat, og vend rundt, til den falder sammen. Tag panden af varmen. Blend de kogte blomkålsbuketter sammen med ricotta og fintrevet parmesan i en foodprocessor eller blender. Vend løg og spinat fra panden samt de bagte blomkålsbuketter i saucen, og smag til med muskatnød, salt og peber. Vend den kogte makaroni i saucen. Fordel det i et ovnfast fad. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over toppen. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er flot gylden.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun quinoasalat med pitachips og yoghurtdip – Få opskriften her

Tirsdag: Frikadeller med råkost og sellerifritter – Få opskriften her

Torsdag: Grønkåls-cæsarsalat med kylling – Få opskriften her

Fredag: Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler – Få opskriften her