biksemad
Hovedretter

Luksus-biksemad med spejlæg

Selv om der ikke gemmer sig rester til formålet i køleskabet, kan man jo godt få lyst til biksemad. Her får du opskriften på luksus-biksemad med spejlæg

Luksus-biksemad med spejlæg 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kartofler
300 g gulerødder
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
4 svinekoteletter
smør til stegning
1 stort løg 
1-3 spsk. worchestershiresauce
4 æg 
 
 
TIL SERVERING
syltede rødbeder
bredbladet persille
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg
 

Opskrift - sådan laver du luksus-biksemad med spejlæg

 
Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og gyldne. Skær koteletterne i tern, og steg dem i smør på en pande, til de er gyldne. Krydr med salt og peber. Læg dem til side på en tallerken. Pil og hak løget. Steg det i smør på en pande, til det er klart. Tilsæt de bagte kartoffel- og gulerodstern samt koteletterne, og lad det stege et par minutter. Smag til med salt, peber og worchestershiresauce. Læg biksemaden over i et serveringsfad, og steg spejlæg på panden. Servér med syltede rødbeder og persille.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med butternutsquash og salvie – Få opskriften her

Tirsdag: Marinerede laksespyd med peanutbuttersauce – Få opskriften her

Torsdag: Quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter – Få opskriften her

Fredag: Kyllingegryde med grønkål og fennikel – Få opskriften her

Læs mere om: